Vuoden 2017 puhelintrendit

Vuosi 2017 on kannettavien puhelimien ystäville mielenkiintoista aikaa. Puhelimien kehitys kiihtyy jatkuvaa vauhtia, jonka vuoksi markkinoille tulee uusia, ominaisuuksiltaan entistä ehompia malleja, joiden väliltä kuluttajan on todella vaikea valita suosikkinsa.

Viime vuosien tapaan kannettavien puhelimien käyttötavat monipuolistuvat entisestään. Alun perin vain puhumiseen käytetyt laitteet toimivat nykyisin myös muun muassa kannettavina tietokoneina, musiikintoistajina, lukulaitteina ja nyt myös portteina virtuaalitodellisuuteen. Tämä asettaa haasteensa puhelimien kehittäjille, joiden on jatkuvasti tuotava markkinoille entistä jännittävimpiä malleja pysyäkseen mukana kilpailussa.

Tässä artikkelissa listaamme muutamia 2017 vuoden tärkeitä matkapuhelimen käyttöön liittyviä trendejä.

Puhelinvalmistajien kilpailun kiristyminen

Kymmenen vuotta oli erittäin todennäköisestä, että kellä tahansa vastaantulijalla Suomessa oli taskussaan Nokian kapula. Applen kehitettyä suursuosion saaneen iPhone-puhelimensa, oli suomalaisjätin nieltävä karvas tappionsa. Markkinajohtajan paikka oli menetetty.

Nykyisin, on kilpailu kiristynyt äärimmilleen ja matkapuhelinjätit sekä alan pienemmät toimijat lanseeraavat uusia malleja markkinoille päätähuimaavalla vauhdilla. Tämä aiheuttaa myös valinnanvaikeutta kuluttajalle, jonka ei ole enää valittava muutaman, vaan satojen mallien välillä. Tällä hetkellä Suomen markkinoita johtaa kiinalainen Huawei. Mikä tilanne on ensi vuonna, sen näyttää vuosi 2018!

Uudet, entistä paremmat mallit

Kilpailun kiristyessä on puhelinvalmistajien pyrittävä tekemään aina vaan parempia puhelimia erottuakseen kilpailijoistaan. Kehityksen myötä vuoden 2017 puhelimien muisti kasvaa, näytön resoluutio paranee ja myös puhelimien grafiikat ovat ennennäkemättömän korkealaatuisia. Tarjolla on myös erittäin ohuita malleja ja puhelinkehittäjien odotetaan pian tarjoavan myös taipuvia puhelimia.

Virtuaalitodellisuus rynnii myös puhelimiin

Virtuaalitodellisuuden kehitys on ajankohtainen aihe teknologian kehityksessä. Myös kannettavista puhelimista ollaan kovalla vauhdilla kehittämässä portteja uusiin maailmoihin. Muun muassa Google ja Samsung ovat kehittäneet omat virtuaalilasiinsa, joiden avulla yhteensopivan kannettavan puhelimen omistaja voi vaikkapa pelata pelejä virtuaalitodellisuudessa. Virtuaalitodellisuus on kehittyvä ala ja sen käyttökohteissa tulevaisuudessa on vain kehittäjien mielikuvitus rajana.

Retron paluu

Vaikka useat kannettavien puhelimien ystävistä rakastavatkin teknologian kehitystä ja sen tarjoamia uutuuksia, eivät kaikki jaksa jatkuvaa muutosta. Monet puhelimenkäyttäjät kaipaavat nostalgisia, entisaikojen puhelinmalleja ja niitä he myös tulevat saamaan – niitä peruskapuloita, joilla tehdään sitä, mitä puhelimilla alun perin oli tarkoituskin tehdä: puhua.