Puhelimen korjaaminen itse

Huoltoliikkeet saavat monesti tehtäväksi korjata sellaisia matkapuhelinongelmia, jotka käyttäjät olisivat voineet helposti korjata itse. Onkin siis syytä pohtia, kannattaako maksaa jostain sellaisesta, minkä tekeminen onnistuisi helposti myös kotioloissa. Esimerkiksi laitteen hidastuminen on yleinen ongelma. Se ei kuitenkaan välttämättä johdu itse puhelimesta, vaan kaikesta siinä olevasta sisällöstä, eli sovelluksista, kuvista ja tiedostoista.

Ensimmäiseksi kannattaa poistaa sovelluksia, joita ei käytä ollenkaan tai joita käyttää vain harvoin. Näin puhelimen muistiin saadaan taas lisää tilaa, jolloin puhelin pystyy toimimaan joustavammin. Avuksi voi ottaa myös muistikortin. Sinne on helppo ladata kaikki tiedostot ja kuvat, jolloin ne eivät jää täyttämään puhelimen omaa muistia. Muistikortin voi aina vaihtaa tarvittaessa.

Akkuun liittyvät ongelmat

Akkuun liittyvät ongelmat ovat yleisiä älypuhelimissa. Jos akku ei yllättäen lataudu, ei vika välttämättä ole akussa. Laturi voi olla rikki, eikä akku siksi saa virtaa. USB-kaapeli voi olla rispaantunut kuoren alla, jolloin rikkinäistä kohtaa ei voi nähdä ulospäin. Näissä tapauksissa pelkän kaapelin uusiminen auttaa korjaamaan ongelman, sillä vanhaa muuntajaa voi vielä käyttää aivan hyvin.

Joskus taas akku tuntuu tyhjenevän liian nopeasti. Tällöinkään vika ei ole välttämättä laitteessa tai akussa, vaan puhelimessa saattaa olla auki olevia sovelluksia, jotka kuluttavat virtaa jatkuvasti. On toki myös mahdollista, että akku on esimerkiksi vanha ja kuluu siksi nopeasti. Tällöin vinkit omatoimiseen korjaamiseen ovat akun uusiminen tai vaihtoehtoisesti akkua voi kokeilla myös puhdistaa.

Mikrofonin rahina ja kuulokkeiden kuulumattomuus

Tämän päivän älypuhelimissa voi olla myös monia muita ongelmia. Niistä yleisimpiä ovat mikrofonista kuuluva rahina sekä kuulokkeiden mykkyys. Näistä molemmat johtuvat yleensä likaisista liittimistä. On hyvä tarkistaa niin latausjohdon kuin kuulokkeidenkin kaikki liittimet. Ne kannattaa puhdistaa kaiken lian varalta, sillä jo pieni määrä likaa väärässä paikassa voi aiheuttaa suuriakin ongelmia.

Liittimien puhdistusta varten ei tarvita sen suurempia välineitä tai puhdistusaineita, eikä puhelinta tai muita laitteita tarvitse viedä korjaamolle. Liittimien puhdistaminen nimittäin onnistuu oikein hyvin esimerkiksi hammastikulla tai paineilmalla puhaltamalla. Nimenomaan puhdistamiseen tarkoitettua paineilmaa on saatavilla kätevässä spray-pullossa. Metallitikkua ei sen sijaan kannata käyttää sen vuoksi, ettei sen käyttämisestä aiheudu puhelimeen oikosulkua.